“Niet de dokter maar het lichaam geneest de ziekte”

Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, zei dat. Hij erkende ons vermogen om zelf de oorzaak van de ziekte te ontdekken en benoemde dat zelfs als noodzakelijk om tot werkelijke genezing te komen.

Zelfhelend vermogen activeren
Spontane genezing bestaat. Dat is al bewezen. Een proces waarbij heelwording essentieel is.
Jouw cellen en veel (door jouw gecreëerde) ziektes vinden hun oorsprong in de onverwerkte emoties. Vaak zijn het (kinds)delen die geen andere manier hebben van communiceren. Ze willen iets zeggen. Of je ergens voor beschermen. Vanuit jouw lichaam wordt dit kenbaar gemaakt in de vorm van sensaties, pijn of chronische klachten.

Erkennen dat gedachten en onverwerkt trauma je ziek maken is een eerste stap naar heling. Dan komt de volgende stap om er verbinding mee te maken. Dat kan eng zijn en soms niet haalbaar, omdat sommige delen van jou er alles aan doen je te beschermen tegen die pijn. Maar is die bescherming eigenlijk nog wel nodig…?

Ontwikkelingstrauma & beschermdelen
Al vanaf je prille bestaan en zelfs voor je bestaan vanuit je DNA, de cel-herinnering, worden er beschermdelen in jou gevormd, zodat jij voor jezelf een goede kans op overleving maakt. Afhankelijk van de mate van onveiligheid of tekorten die jij hebt ervaren als kind, zullen er ook hele krachtige beschermdelen gevormd zijn. Die maken dat jij in allerlei situaties (vaak gekoppeld aan hechting) de pijn zo veel mogelijk hebt kunnen vermijden en hebt kunnen overleven. Dank je wel, delen.

Jouw delen maken ONE – heelwording
Echter zorgen die delen er ook voor dat jij, als je volwassen zelf, beperkt leeft. Je niet volledig kan voelen, gedissocieerd bent van jezelf; vervreemd van je werkelijke authentieke zelf. Dit zorgt weer voor een onbegrepen eenzaamheid, chronische ziektes (het lichaam onthoudt alles), een leegte waarin jij niet goed weet wie je nou eigenlijk bent en waarom je bent. Of waarom je “doet”. Er blijft iets onaangeraakt en uit het zicht. Iets dat ernaar verlangt om toch gezien te worden. Je wilt heel worden. Zodat je ONE kunt zijn. En jouw voetstappen in de Nieuwe Wereld kan gaan zetten. Het belang van in verbinding komen met jouw delen is zichtbaar.

In verbinding met jouw gezonde deel
Naast het ontdekken van jouw beschermdelen en daarmee in verbinding komen is het minstens zo belangrijk dat je jouw gezonde “volwassen” deel gaat herkennen en voeden. Dit deel is verbonden met jouw authentieke zelf én de Bron. Zonder dit zal het niet lukken om jouw kindsdelen te laten ontspannen, weer kind te laten zijn. Met als gevolg dat ze je blijven afschermen (beschermen) van het leven. En geef ze eens ongelijk! Want als er geen gezond (volwassen) deel van jou is… wie beschermt hen dan?

Volg je het nog? Mooi, dan zijn er een aantal delen in jou, die maar wat graag hiermee aan de slag gaan!

LET – Lichaamsgerichte Energetische Therapie
Lichaamsgerichte Energetische Therapie (LET) brengt jou in bewuste verbinding met jouw delen. Elke sessie is anders, ik kijk op dat moment wat er nodig is, welk deel gezien mag worden en wat het ons wil zeggen. Wat een LET sessie voor jou kan betekenen is afhankelijk van waar je op dat moment staat in het leven en van je persoonlijke ontwikkeling. Meer over wat LET veroorzaakt lees je hier.

Door lichaamsgericht te werken, maken we rustig verbinding met de energie, de emotie, het deel dat onder de klacht, pijn of sensatie ligt. Samen kijken we wat hier nodig is om te kunnen helen. Ik neem de tijd en forceer niks. Alles gaat altijd in afstemming met jou en jouw delen. Veiligheid en vertrouwen in de diepere lagen is de basis van waaruit ik werk. In sommige sessies is vertragen het allerbelangrijkste wat we doen.

Verschillende technieken waar ik mee werk:

  • Burn-out release;
  • Transformatie coaching;
  • Innerlijke kind werk;
  • Verzamelpunt herstel;
  • De Helende Reis;
  • Energetische koorden zuiveren;
  • Emotie Pressure;
  • Healing;
  • Levensenergie (Chi) aanvullen.

Wil je weten wat het voor jou kan betekenen?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.